Geschiedenis

Alles begon in maart 2013, Dennie wilde legaal Apps maken!

Na wat opzoek werk op internet las hij dat hij in aanmerking kwam voor BizSpark, het Startup initiatief door Microsoft. Dennie was al lang voor Microsoft Technologie! Hij diende zijn aanvraag in, en de mogelijkheden kwamen binnen voor hem.

De eerste maanden gingen vooral over de nieuwste technologieën leren, Maar toch lukte het hem om binnen een grote maand “Teller”, zijn eerste app in de Store te posten.

De maanden daarop leerde hij meer en meer en kwamen nog een aantal apps over de vloer. Vooral “fun” apps. Ook al waren er 2 uitzonderingen.

Met Auti-Me, een App voor personen met autisme in nood, begon hij zich te realiseren dat er nog veel nood is aan apps voor mensen met een beperking. Tevens kwam BlueAssist vzw aan zijn deur kloppen, met de vraag als hij de Windows Phone variant van de app wilde maken. Hij heeft nooit getwijfeld!

De komende periode kwam het idee zich meer en meer te storten op apps voor mensen met een beperking.

Dennie ging ook veel op cursus in de IT sector. Op een cursus in met MIC Vlaanderen over Windows Apps, ging een groot stuk over “open data”. We leerden dat veel gemeenten open data aanbieden, en dat daar prachtige Apps mee gemaakt kunnen worden.

Dennie broedde de komende maanden een idee uit:
1: "Als ik graag Apps maak voor personen met een beperking”
2: "Als je betere real-time Apps kan maken met open data?”, en dan nog:
3: "Als er nog geen specifieke open data bron bestaat voor personen met een beperking?”
“Dan ga ik er één oprichten! Mét lancering van Apps”!!!

De maanden daarop gingen vooral over hoe hij aan data kwam.

Dan was er nog 1 probleem! Als je niet bestaat als vzw of bedrijf kom je voor bijna niets in aanmerking zelf niet voor aan veel handige data te komen, of je platform te promoten. Dus Dennie wou en zou een vzw oprichten. Maar voor een vzw moet je met 3 zijn.

Na wat zoeken kwam hij de zeer enthousiaste Chris tegen, die hij kende van de op een beurs, de REVA, dus ook met personen met een beperking te maken….. En de laatste schakel was Senne, met een universitaire achtergrond.

Samen probeerden ze verder te bouwen op Dennie’s idee een open data platform oprichten voor personen met een beperking. En natuurlijk met apps erbij ter lancering!

DDSoft werd een groep in plaats van een persoon!

Enkele maanden later September 2015 is het ons gelukt een V.Z.W. te worden.

In het najaar van 2016 waren alle bouwstenen voor het open data platform en de eerste versie van de ‘Eten’-app gelegd. Het team ging meer en meer naar beurzen, en kwam steeds meer in contact met de sector voor personen met een beperking.

In het voorjaar van 2017 werd de ‘Eten’-app officieel gelanceerd. Mensen die vragen hebben over de ‘Eten’-app kunnen verder kijken op de betreffende pagina.