'Eten'-App

De eten app

Wij stellen graag de ‘Eten’-app voor. De ‘Eten’- app is een laagdrempelige app gemaakt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. We richten ons voornamelijk op mensen met autisme, licht en matig verstandelijke beperking, NAH, en bepaalde psychische problemen. Toch willen we zeker geen doelgroepen uitsluiten.

Wij geloven dat de levenskwaliteit verhoogd wordt als je weet wat er op de “menu” staat en je kan verlangen naar lekkere gerechten. U weet toch ook graag wat er ’s avonds op tafel staat?

Hoe werkt het voor de gebruiker?

De Eten app is op zich een unieke app. Het is een app voor op de smartphone, tablets en zelfs Windows pc’s. Het unieke aan de Eten app is dat de app gebouwd is uit principes die het consumeren van digitale informatie sterk vereenvoudigen.

Zoals je ziet op bovenstaande foto wordt alles via foto’s en pictogrammen weergegeven. De lay-out bewust eenvoudig en er wordt er gewerkt via kleurcodes.

Uniek is ook dat de gele knoppen plus de foto’s van de gerechten kunnen worden uitgesproken als je ze aanraakt. De spraakfunctie kan ook uitgeschakeld worden.

Hoe werkt het voor de organisatie?

Je gaat als organisatie een samenwerking aan met DDSoft vzw. Dit is volledig gratis voor organisaties die werken met de hoofddoelgroep (mensen met een beperking).

De organisatie krijgt van DDSoft eigen huissoftware om de maaltijden in ons online platform te krijgen. De app werkt namelijk via een online platform.

Voor erg grote organisaties die ook personen willen dienen die niet tot de hoofddoelgroep behoren zal het niet gratis zijn, maar grote organisaties / ziekenhuizen die als eerste in het systeem stappen, kunnen duidelijk mee aan tafel zitten als we spreken over een prijssetting, er wordt met hen rekening gehouden!

De organisatie kan altijd de gegevens in het online platform aanpassen en een oogje in het zeil houden.

Tijdens de eerste kennismakingssessie tonen wij van DDSoft uitgebreid hoe het platform werkt.

We houden nauw contact met elkaar. Iedereen die in het systeem start blijft aan de voorwaarde bij instap. Concreet betekend dit dat één maaltijd en één groep altijd gratis blijft. Dit blijft ook zo als in de toekomst onze app niet meer gratis zal blijven.

Wat is de taak van DDSoft vzw?

Het is onze taak om het systeem en het platform op een technische manier te onderhouden. We programmeren constant functies bij.

We steunen de organisatie in de opstart van het project. We helpen bij de technische implementatie van zowel de huis software alsook indien gewenst de installatie van de apps op de smartphone.

Daarbij luisteren we graag naar de eventuele problemen en extra wensen. We kunnen helpen zoeken naar oplossingen voor het probleem dat de persoon met een beperking heeft in het gebruik van de app.

Ook gaan we steeds functies bij-programmeren. We gaan uitbreiden op zoveel mogelijk soorten toestellen. Bovendien zoeken we steeds naar nieuwe manieren van communiceren.